3e week Nieuw Zeeland
Door: murelsmit
Blijf op de hoogte en volg Murel
28 Maart 2011 | Nieuw Zeeland, Auckland
(Extra dag Queenstown)
Ook vandaag zijn we nog in Queenstown gebleven. Eerst hebben we lekker uitgeslapen en daarna beetje rondgekeken in de stad en lekker een ijsje (beter gezegd dikke ijsco) gehad in een chocoladeshop. S’avonds hebben we weer een mega Fergburger gehad. Was echt té lekker en krijg er alweer zin in als ik er aan denk. Daarna zijn we met een gondel omhoog gegaan en hebben daar 2x de luge gedaan – dit is een soort karten, maar dan op een baan die kronkelend naar beneden gaat. Uiteindelijk weer beneden aangekomen hebben we nog even langs het water gelopen en onderweg een warme (echte) chocolademelk gehaald bij de chocoladeshop. Vervolgens moest de tas weer ingepakt worden omdat we de volgende ochtend weer verder moesten. Van het begin af aan trek ik eigenlijk wel veel op met Marie (Zweeds meisje) en Gaby (Engels). We zijn dan ook eigenlijk elke keer in dezelfde kamer en doen veel dingen samen, zoals koken en als we niks te doen hebben. Gaby is een dag extra in Queenstown gebleven en Marie en ik zijn verder meegegaan met de bus. Marie en Gaby zullen elkaar nog wel treffen in Auckland (als ik al naar Sydney ben gevlogen).
Gaby gaat ook de Oostkust van Australië doen in 1 maand (maar dan 2 week na mij), dus waarschijnlijk zullen wij elkaar in Cairns (boven in de Oostkust van Australië) weer treffen. Leuk!
Dag 20: Dinsdag 22 maart 2011
(Queenstown -> Mt Cook)
Vandaag gingen we weer verder richting Mt Cook. Onderweg hebben we weer even een korte stop gemaakt bij de fruitshop en een kleine supermark om vervolgens rond 14.15 uur aan te komen in Mt Cook. En mooi dat het hier is, we zitten midden tussen de bergen en een gletsjer in. Elke keer weer zijn er diverse activiteiten die je tegen een ‘beste’ vergoeding kan doen (denkende aan 50,- tot 150,- of nog veel meer) Ik doe ze lang niet allemaal, omdat veel dingen vast heel mooi zijn om te doen/zien, maar ik blijf uiteindelijk toch een Nederlander en vind het vaak gewoonweg zonde om er zoveel geld voor neer te leggen. Zeker als je je bedenkt dat het allemaal erg commercieel is en je zonder de activiteit te doen, ook heel veel mooie dingen ziet. Vandaag bv was de optie om naar een gletsjer te gaan, maar deze heb ik dus niet gedaan. Als je de het uitzicht vanaf mijn balkon (waar ik nu zit) zou zien, zou je begrijpen dat ik dit ook dikke prima vind!
Rest van de dag lekker beetje relaxen en genieten van de rust hier.
Marie en Gaby hebben wel ook al Parasailing/parachute springen gedaan, maar dat wil ik graag in NL doen - en gaat ook zeker gebeuren :) En ze hebben eergister bungy-jumpen gedaan. Je weet wel, met een dik elastieken touw (143 meter) naar beneden duiken…nou mij niet gezien, hahaha….ben helaas niet zo’n held.
Dag 21: Woensdag 23 maart 2011
(Mt Cook -> Rangitata)
Na dat we vertrokken uit Mt Cook hebben we onderweg een stop gemaakt bij een klein kerkje, die bij het water stond. Van hieruit zijn we doorgereden naar een picknickplek, waar we lekker geluncht hebben. Toen we verder reden en een stop zouden maken bij een bos waar we zouden wandelen, raakte we vast met de bus in het gras/modder. Er stond nl een paaltje links van het grindpad waar we op reden (op de parkeerplaats), dus de bocht erna – die naar links was – zouden we waarschijnlijk niet gaan halen. Dus Kathy vroeg ons ‘wat zal ik doen, recht langs het paaltje (over het grindpad) of er links bij langs (over het gras). Iedereen riep links, omdat recht echt niet zou lukken. En zo kwamen we dus vervolgens vast te zitten. Iedereen de bus uit en duwen, maar het werd alleen maar erger. Vervolgens zijn wij de wandeling gaan doen en vlak nadat we terug kwamen arriveerde onze redding – een bus van het raften die onze bus uit de modder trok. Vervolgens zijn we doorgereden naar Rangitata. Het was een soort kampeerboerderij/huis waar we overnachtten. Erg gezellig ook, want we hebben na het eten spelletjes gedaan. Het grappige is dat veel lui of alleen of met zn 2-en aan het backpacken zijn, maar op sommige momenten zijn we echt een groep, erg leuk! Ik heb vervolgens op een 3-hoog stapelbed geslapen :)
Dag 22: Donderdag 24 maart 2011
(Rangitata -> Kaikoura)
We moesten vroeg opstaan, omdat we optijd zouden vertrekken. Onderweg hebben we een stop gemaakt bij een theehuisje en zijn vervolgens doorgereden naar Kaikoura – waar we rond 24.30 uur aankwamen. Marie en ik hebben even rond gekeken in het stadje. Marie is vervolgens gaan “wail-watching” / Walvissen kijken. En ik ben vast gaan betalen voor de volgende dag, omdat we dan gaan zwemmen met dolfijnen. Na betaald te hebben, heb ik even lekker een bakje thee gedronken in het restaurant daar en heb ondertussen even m’n mail gecheckt. Er handig, want er zijn best veel koffie en thee huisjes waar je gratis (30/60 min) WIFI (draadloos) internet krijgt als je wat besteld. Vervolgens ben ik gaan koken en daarna lekker optijd in bed, want voor het zwemmen met dolfijnen moeten we morgen om 04.30 uur opstaan, pfff….maar wel zin in :)
Dag 23: Vrijdag 25 maart 2011
(Kaikoura ->Picton -> Wellington)
S’morgens zijn Marie, ik en nog een paar anderen van onze groep om 04.30 uur opgestaan om een uur later richting het zwemmen met de dolfijnen te gaan. Toen we aankwamen kregen we flippers, snorkel + duikbril en een warme wetsuite + ding voor over je hoofd. Dit moesten we aantrekken en vervolgens kregen we een uitleg over hoe we met de dolfijnen om moesten gaan. Vervolgens met zn allen in een busje richting de haven en de boot op. Na ongeveer 15 minuten varen zagen we de eerste dolfijnen al en het werden er alleen maar meer. Dit gebied – de oostkust van het Zuidereiland staat bekend om deze dolfijnen, genoemd de dusky dolpins. Ze zijn kleiner dan gewone dolfijnen (165-195 cm), wegen rond de 60-90 kg en worden20-25 jaar oud. Ze komen hier zo dicht bij de kust omdat er onderwater een canyon reef is waar het heel diep is. Hierdoor komen ook de walvissen hier zo dicht bij de kust, die vervolgens weer zorgen voor voeding voor de dolfijnen (via hun voedsel verwerking). Nadat we een groep dolfijnen hadden gesignaleert, mochten we het water in. De dolfijnen zwommen langs ons en vervolgden hun route. Wij vervolgens weer de boot in en achter de groep aan. We zouden dit max. 5x doen. De 1e 4 keer zwommen de dolfijnen bij ons langs en vervolgden hun route. Echter de 5e keer bleven ze echt bij ons zwemmen. Echt super gaaf. Ze zwommen echt gewoon vlak langs je, terwijl het wilde dolfijnen zijn. Ik heb er zelfs 2 aangeraakt, maar ze zijn erg snel. Er was ons verteld dat als je hoge geluiden maakt dat ze bij je kunnen komen omdat dolfijnen zelf ook communiceren via geluiden. En als je rondjes zwemt en ze in de ogen kijkt dat ze misschien met je mee gaan cirkelen. Nou daar lagen we dan allemaal in het water domme geluiden te maken en rondjes te krioelen – was echt te grappig om te zien. Maar het werkte wel. Ik had een paar keer dat een dolfijn met me mee rondjes draaide en echt bij me bleef – Super!!!
Toen we vervolgens terug gingen richting de haven moeten we ongeveer 45 minuten varen en onderweg kregen we warme chocomel en koekjes. Van de 14 mensen zaten er zeker 5 met een emmer voor zich omdat ze zeeziek waren. Ik was ook misselijk, maar was er net iets minder slecht aan toe. Aangekomen in de haven en klaar om uit te stappen, begaf mijn maag het ook opeens, dus 5 sec voor vastland had ik ook nog een emmer om te omarmen, hahahha….Maar daarna voelde ik me weer tip-top :).
Vervolgens zijn we op de bus gestapt en richting Picton gereden. Hier hebben de ferry/veerboot genomen om weer op het Noodereiland te komen. Was een lange reisdag want pas om 18uur waren we in ons hostel in Wellington. Lekker vroeg op bed gegaan dus.
Dag 24: Zaterdag 26 maart 2011
(Extra dag Wellington)
Vandaag hadden we een extra dag in Wellington. Hier heb ik even lekker gebruik van gemaakt door de stad in te gaan en rond te snuffelen in de winkels. Heb mezelf verblijd met een bikini en zonnebril. Ondertussen even een Pot-thee gedronken in een koffiecorner. Vervolgens even bij het strad gekeken, maar daar was niet veel aan, want het was erg klein en niet te vergeten koud en regen vandaag. Toen ik terug liep zag ik een zwembad waar ze ook een sauna hadden. En aangezien ik mn workout wel begin te missen, was mijn plan voor die avond rond: Zwemmen, sauna en daarna een afhaal pizza. Lekker dagje dus.
Dag 25: Zondag 27 maart 2011
(Wellington -> Auckland)
Vandaag is een lange busreis dag. We zijn vertrokken om 06.30 uur en de planning is dat we aankomen rond 18 uur. Maar ik mag niet klagen want ik zit lekker voorin de bus en heb mn benen mooi gestrekt vooruit. De Ideale positie dus om even mn reisverslagen bij te werken. Onderweg maken we diverse stops en hebben net ook een film gekeken. Dus ja zo kom je de tijd langzaam toch wel door. En moet bekennen dat ik aan het busreizen begin te wennen. Moet ook, want straks in Australië zal ik ook behoorlijk moeten busreizen als ik de Oostkust langs omhoog ga.
- En hoe kijk ik nou terug op de afgelopen 3 (4) weken reizen door Nieuw Zeeland met de Straybus:
Ondanks dat ik wel wat heimwee had begin in steeds meer te wennen aan het backpacken.
Het is nl niet alleen het weg zijn van huis en het missen van je vrienden en dierbaren, maar ook het leven uit een tas, niet je eigen bed hebben, s’nacht wakker worden van andere mensen in de kamer, niet lekker uitgebreid kunnen koken, wassen ect.ect…. Dus ja dat was even wennen, maar gaat steeds beterder en krijg er steeds meer lol in. Verder was het erg leuk was om te reizen met een groep (die wel steeds wisselde trouwens – op een paar mensen na dan), maar dat ik straks in Australië wel zin heb om lekker mn eigen ding te doen. Ook reisden we bijna elke dag verder na een nieuwe locatie, waardoor het best vermoeiend was, dus straks in Australië ga ik lekker wat langer (enkele dagen) op dezelfde plek blijven. Even lekker wat relaxter dus.
Maar…als ik het over zou doen, zou ik het precies weer zo doen als de afgelopen maand, want ik vond het best wel spannend om in mn eentje naar de andere kant van de wereld te gaan, maar ben er nu klaar voor om Australië in mn uppie te doen . En ook daar zal ik wel anderen tegen komen en wellicht een stuk mee samen reizen. Wie weet, we zien wel :)
Dag 26: Maandag 28 maart 2011
(Auckland)
Vandaag was het wachten op morgen/de nacht, omdat ik dan naar Sydney vlieg. Wel te verstaan om 08.0 uur, dus moet om 04 uur al opstaan om om 05 uur met de bus richting vliegveld te gaan.
Ik heb vandaag eerst even lekker een beetje uitgeslapen. Vervolgens kwam er een nieuw meisje uit Canada bij me op de kamer, dus na even te hebben gesproken hebben we besloten om samen de sky toren te gaan bekijken. Hier kan je over heel Auckland heen kijken. Vervolgens heb ik de was gedaan en een beetje rond geklungeld. Niks spannends dus. Nu zo optijd opbed, want de wekker staat vroeg. Spannend morgen naar Sydney, heb er zin in. Heb mn hostel vandaag al geboekt voor de komende nachten, dus heb mn bed al geregeld :)
28 Maart 2011 - 10:30
Judith.:
Hey Mop,
Nou je verhalen zijn weer indrukwekkend, vooral dat zwemmen met de dolfijnen dat is toch iets geweldigs! En die skytoren heeft ook wel wat hoor, ha ha Arlind zei al van "dat is toch eng ".... Nou die lift ( tenminste als dat het is waar je in / op staat ) vind ik ook niet zo hoor ;) Maar het uitzicht was zeker wel weer de moeite waard.
Nou je bent nu lekker aan het slapen en over enkele uurtjes ga je voor je volgende avontuur Australie. ( je persoonlijke wake up call zal op tijd zijn ha ha, komt goed! )
We spreken snel weer,
Liefs Judith xxx -
30 Maart 2011 - 19:54
Ria:
Hi Murel,
Zwemmen met dolfijnen lijkt ons ook wel iets. Inmiddels ben je aangekomen in Australie waar
je ook veel zal gaan beleven. Leuke verslagen schrijf je. En prachtige foto's! We krijgen een goede indruk van Nieuw Zeeland.
Wat een fantastische reis. Optimaal genieten, hoor!
Goetjes
Jakob en Ria -
01 April 2011 - 11:18
Monique:
Hey Lief,
Jaja, wow wat een mooie dingen beleef je weer. Die dolfijnen wow, ongelovelijk. Prachtig moet het zijn. Ben zo jaloers! haha maar kan er mee leven en gun het jou natuurlijk enorm. Ik geloof dat je op zo'n moment echt je vrienden en familie niet mist.
Ik ben een lang weekend naar Berlijn geweest. Daar hebben ze televisie toren. 368 meter hoog.
Ook op geweest en net zo'n gaaf uitzicht als daar bij jou, alleen waren er s'nachts. Mooi hoor al die lampjes.
En nu stuur je een sms. ppf Bondi beach AAAAAAAh, daar wil ik ook heen.
Heb die mooi strandwachten even ontmoet en voor me op de foto gezet?
Ben benieuwd hoe het surfen je af gaat???? Foto's!!!! (vallende hihi)
Je hebt de eerste weken volgens mij goed doorstaan. Heel veel pezier in Ozy.
Doeidoei,
Liefs Mo -
05 April 2011 - 18:57
Feia En Ypie:
Hoi laiverd
We zitten nog in Portugal, maar vliegen donderdagavond terug naar Nederland.
Als we thuis zijn gaan we zo snel mogelijk met je skypen om te horen
hoe alles gaat aan de andere kant van de wereld.
Veel plezier daar.
Feia en Ypie