2e week Nieuw Zeeland
Door: muresmit
Blijf op de hoogte en volg Murel
21 Maart 2011 | Nieuw Zeeland, Queenstown
(Extra dag Abel Tasman National Park)
Vandaag hadden we een extra dag in Abel Tasman. Je kon zelf kiezen wat je ging doen. Er waren opties om boottochten en wandelingen te maken, maar Marie, Gaby en ik kozen ervoor om lekker te gaan relaxen. Waren we alle 3 wel erg aan toe. Best vermoeiend om alle dagen van alles te doen. Na lekker te hebben uitgeslapen en de was te hebben gedaan zijn we richting het strand gelopen. En het weer was perfect – zon, maar niet te veel en af en toe een wolkje…Heerlijk! Gaby is halverwege de dag nog gaan paardrijden. Toen ze bij ons op het strand langs kwam rijden, was de man van de paarden zo enthousiast dat hij wel een stel foto’s wilde maken. Altijd leuk toch, maar was wel een beetje een apart/vies mannetje. Dus Marie en ik waren blij dat wij niet in Gaby haar schoen stonden (zadel zaten) S’avond heb ik even en stel foto’s ge-upload, maar pfff wat ging dat traag zeg.
Denk dat elke foto wel 5 minuten duurde. Dus heb enkel van elke plaats/stop 1 foto geplaatst en de rest komt wel als ik thuis ben – want zijn er al over de 200 :) Hoop allen dat m’n fototoestel het niet begeeft, aangezien ie gister in de bus van m’n schoot was afgerold (wat ik niet door had) en toen de busdeur openging zat ie tussen de deur. Dus nu is de achterkant behoorlijk gecrushed en zit er en kier tussen het voor en achterfront Maar plakband doet wonderen om te voorkomen dat er zand in komt, want hij doet het gelukkig nog wel gewoon.
Moet bekennen dat ik thuis wel een beetje mis. Het is hier allemaal erg mooi en we doen leuke dingen, maar mis thuis ook wel heel erg. Maar schijnt normaal te zijn na 1 á 2 week. Uiteraard ga ik gewoon hier blijven, maar is gewoon even wennen denk ik, komt goud :)
Dag 13: Dinsdag 15 maart 2011
(Marahau/Abel Tasman -> Wetsport seal colony -> Greymouth)
We zouden eigenlijk vandaag naar Barrytown rijden. Daar kon je bone-caving doen en je eigen greenstone maken (van die kettingen voor om je nek met een bone/bot of greenstone/groene steen eraan) Echter is van de week de man die het bone-caving doet overleden (aangereden op z’n fiets) en gister was de begrafenis. Omdat er zoveel mensen op de begrafenis kwamen en ook bleven slapen, was er dus geen plek voor ons en zijn we doorgereden naar Greymouth. Hierdoor konden we helaas ook niet de bone-caving en greenstone maken doen. Echt jammer, had graag mn eigen greenstone gemaakt. Greenstone is een groene vulkaansteen die erg bekend is in Nieuw Zeeland. Het is een erg hard gesteente waardoor het maken van vormen erg lang duurt en een behoorlijke klus is. Je vind ze in veel sieraden terug en in het bijzonder aan kettingen. De verschillende vormen hebben dan verschillende betekenissen zoals vriendschap, nieuw leven e.d. allemaal betekenissen vanuit de Maori gemeenschap Erg mooi!
Onderweg hebben we nog een stop gemaakt in Westport seal colony. Dit was aan de zee en er waren rotsen in de vorm van stapels pannenkoeken – de panvake rocks. We hebben uiteindelijk dus in Greymouth overnacht, wat een grappig klein dorpje was.
Dag 14: Woensdag 16 maart 2011
(Greymouth -> Hokitaka -> Franz Josef)
Omdat we in een andere plaats overnacht hadden dan verwacht, hadden we dus geen ochtend programma. We konden dus lekker uitslapen, even het dorpje door en vervolgens weer de hele middag in de bus zitten. Onderweg hebben we een stop gemaakt in Hokitaka waar de green factory was. Hier wordt het grotendeel van de greenstone uit Nieuw Zeeland verwerkt tot van alles en nog wat, maar voornamelijk sieraden. Na een lange zit zijn we aangekomen in Franz Josef
Dag 15: Donderdag 17 maart 2011
(extra dag Franz Josef)
Vandaag had je de optie om weer van alles en nog wat te doen mbt de franz Josef gletzjer. Ik zou niet de totale wandeling doen, want die koste gewoonweg 100,- Euro. Dus ik zou samen met 3 anderen een kortere versie doen en de onderkant van de gletzjer gaan bekijken. Echter vlak voordat we zouden gaan kwamen de anderen weer terug omdat het weer te slecht was – een en al regen. Dus ik ben ook lekker in het hostel gebleven en heb lekker beetje achter internet gezeten en in de hottub (yaguzzi). S’avonds zijn we allemaal naar de bar van het hostel gegaan omdat het sint Patricks Day was – een Ierse feestdag. En als je in het groen kwam (traditie) kreeg je een shotje. Maar aangezien wij niks groens hadden, hebben we maar een stuk struik gepakt – werkte ook :) Vervolgens 4 wijntjes gehad en een partij beroerd ervan geweest, rommel die half zoete witte cheap wijn.
Dag 16: Vrijdag 18 maart 2011
(Franz Josef -> Lake Matheson -> Fox Glacier -> Makarora
Na nog redelijk beroerd te zijn van de nacht ervoor, zijn we weer in de bus gestapt. Lange reis dag vandaag, maar begin aan het busreizen te wennen. Onderweg zijn we gestopt bij Lak Matheson, ook bekend als het Mirror meer
Dag 17: Zaterdag 19 maart 2011
(Makarora -> Pusling World -> Queenstown)
Vandaag zijn we op weg gegaan naar Queenstown, maar onderweg zijn we enkele keren gestopt. Zoals bij Pusling World. Hier was van alles te doen wat met puzzelen te maken had. O.a. zijn we in een groot doolhof geweest, waarbij je moest proberen in allen 4 de hoeken (kleuren) van het doolhof te komen en daarna moest je er nog uit zien te komen. Er stond een half uur tot een uur voor en ik heb er 37 min over gedaan, was echt te grappig. Zeker toen ik buiten het doolhof stond en Marie en Gaby nog binnen waren opzoek naar de uitgang. Hierna zijn we doorgereden en hebben een stop gemaakt bij een fruitteler/shop. We hebben een lekker ijsje gehad met vers fruit en uiteraard nam bijna iedereen wel wat fruit mee terug de bus in. Onderweg kwamen we ook nog langs een groot gebied met druiven. Was wel grappig om te zien, want er stonden enkele rozen bij. Kathy (de buschauffeur) vertelde dat ze dat doen omdat op rozen eerder (dan bij druiven) te zien is of er wat mis is qua bv ziektes. Hierdoor kunnen ze voorkomen dat de hele oogst ziek wordt en het dus vroeg bestrijden of voorkomen. We kwamen in de middag aan in Queenstown. Dit is een niet zo’n grote stad, maar wel erg mooi. Vooral omdat het midden tussen de bergen in ligt. S’avond zijn we wat wezen drinken en poolen.
Dag 18: Zondag 20 maart 2011
(Extra dag Queenstown)
Vandaag lekker uitgeslapen en beetje rond gekeken in Queenstown. En als avond eten en Fergburger gehad. Dit is een abnormaal groot broodje hamburger – en lekker! Denk wel 1,5 zo groot als een Wopper van de Burgerking en dan ook met super veel vlees ertussen. Kathy vertelde dat als er een lange rij stond, dat je dan gewoon moest bellen en als afhaal doen – dus dat deden wij braaf. Dus toen we kwamen afhalen, stonden er netjes wel bijna 30 mensen te wachten en daar kwamen wij aan, hahaha… Morgen gaan we lekker weer :)
21 Maart 2011 - 10:23
Feia:
Heb je reisverslag net gelezen hartstikke leuk en wat zie en beleef je veel.
Blijf vooral genieten en dat heimweegevoel gaat straks wel over, we missen jou ook
maar we houden elkaar wel goed op de hoogte van alles.
Nog een paar dagen in de bus en dan vlieg je al naar Australie dat zal ook wel
weer een hele belevenis zijn.
Wij gaan vanavond naar Diede en Jeroen want Diede -
21 Maart 2011 - 10:27
Ypie:
Je moeder maakte haar verhaaltje niet helemaal af.
We gaan vanavond naar Diede, want die is jarig.
Knuf van je moeder en nog veel plezier in Nieuw Zeeland
en daarna van Sydney naar boven. -
21 Maart 2011 - 12:16
Nine:
Leuk om even wat foto's te zien!
Geniet ervan en het komt vast wel goed met dat heimwee gevoel!
Liefs! -
21 Maart 2011 - 12:30
Judith.:
Hey skatje :D
Had net pap's en mam's aan de telefoon en ze vertelde me dat je alweer nieuwe reisverslagen had geschreven dus ben ik ze gelijk even gaan lezen, ha ha Mam vertelde me ook dat er iets verkeerd ging met het plaatsen van haar stukje nou dat zie je dus wel aan hun berichtje hierboven.
Ik had inmiddels net ook al een heel verhaal klaar, druk op plaatsen vergat ik me naam in te vullen en kon dus ook overnieuw beginnen met me bericht :(
Maar goed terug waar het eigenlijk over gaat jou verhalen, tjonge wat maak je veel mee en dan die foto's erbij die doen het hem wel hoor, want daardoor krijg je er gelijk een beter beeld bij van het hoe en het wat :D heel leuk te zien. Wel erg jammer dat je niet zo'n greenstone in een ketting heb kunnen laten zetten want dat was wel erg uniek geweest, en het had ook echt bij jou gepast! Whahaha, ik zie het al voor me jullie in struikgewas die bar binnen voor een shotje leek zeker wel bijna op een thema avond van Groningen ;).
Was fijn om gister weer even met je gesproken te hebben, en dozen als wij zijn moesten we ook weer wat traantjes wegpinken, maar schat het is ook zo logische. Ik mis je al dus laat staan hoe jij je soms voelt, en wat je zelf al zei.... Je leeft uit een tas en je bent totaal op jezelf aan gewezen, lang leve de moderne tijd ( minilaptop, internet enz anders was het nog moeilijk geweest ) en je zou Murel niet zijn als je het niet zou redden, en je doet het super :D!
Nou nog een paar dagen en dan vlieg je alweer naar Australie, op naar het volgende spannende land, waar je nu niet in een gezeldschap zal gaan rondtrekken maar op jezelf en wetende dat dat ook allemaal prima zal gaan verlopen. Kijk dus al uit naar de volgende reeks reisverhalen :D.
Dikke kus en knuffel van ons, Love you xxx -
21 Maart 2011 - 13:37
Chady:
hey zo tezien heb het wel naar je zin hihihi. XXX -
21 Maart 2011 - 19:34
Mariska:
Hey meid
Wat maak jij toch veel mee de afgelopen weken.
Ik zag die heerlijke burger en kreeg meteen trek.
Dit was absoluut ook een broodje voor mij geweest ha ha.
Dat je mensen die dicht bij je staan gaat missen is logisch, maar je gaat nog zoveel meer beleven en je weet schat dat die mensen in gedachten dicht bij je zijn en met je meereizen.
knuffel en kus Mariska -
22 Maart 2011 - 17:49
Sebas:
He buuf,
WOW, wat leuk je verhalen te lezen. Zijn we toch een beetje bij je, of jij bij ons.
Jaloers ben ik op je dat je dit allemaal doet. Geniet van je verdere reizen en je krijgt wederom een dikke knuffel van ons allemaal. -
22 Maart 2011 - 20:18
Lisette Dinkelman:
Hoi Murel.
Leuk hoor om je avonturen zo te lezen. Nog veel plezier en ik hou je verslagen in de gaten.
Groetjes Lisette. -
23 Maart 2011 - 11:24
Richard:
Hey ziet er goed uit net ff wat pics gezien en je verhalen gelezen top.
Heb ook zo'n zin om te reizen...... Geniet van alles op en top denk niet aan thuis daar ben je al zoveel en als je terug bent is als of je niet bent weg geweest. geniet van elke boom elke zonneur straal iedereen die je tegenkomt geniet....
Richard -
24 Maart 2011 - 15:57
Melle En Gretha Vos:
Lieve Muriel,
Leuk je reisverslagen te lezen. Wat beleef je veel, we zijn echt jaloers op je. Dat je een beetje heimwee hebt is alleen maar normaal. We blijven je volgen en laten nog weer eens wat van ons horen. Veel plezier nog met alles wat je de komende tijd gaat doen. Doei !!!!