Sydney -> Blue Mountains -> SpotX -> Bayron Bay - Reisverslag uit Sydney, Australië van Murel - WaarBenJij.nu Sydney -> Blue Mountains -> SpotX -> Bayron Bay - Reisverslag uit Sydney, Australië van Murel - WaarBenJij.nu

Sydney -> Blue Mountains -> SpotX -> Bayron Bay

Door: murelsmit

Blijf op de hoogte en volg Murel

06 April 2011 | Australië, Sydney

Dag 27: Dinsdag 29 maart 2011
(Vliegen: Auckland, Nieuw zeeland -> Sydney, Australië)

Na om 04 uur te zijn omgestaan, om 05 uur met de bus richting vliegveld te zijn gegaan en vervolgens 2,5 uur wachten op het vliegveld in Auckland, zat ik eindelijk in het vliegtuig naar Sydney.
Op het vliegtuig aangekomen heb ik een shuttlebus genomen naar het hostel. In het busje zaten onder andere ook Marie (een Ierse meid) en Sebastiaan (Frans). Sebastiaan was al 6 weken in Sydney en dacht dat zijn vlucht om naar huis te gaan de dag was, maar hij was een dag te vroeg (was al de 2e keer dat dat hem gebeurde tijdens zijn trip). Na wat kletsen in de bus, leek het ons een goed plan dat hij ons Sydney zou laten zien als gids. En aangezien hij toch niks te doen had, vond hij het wel best – erg handig dus! We zijn gaan kijken bij de Darling Harbour en Chinatown. S’middags ben ik op zoek gegaan naar PaterPan (reis organisatie die trips langs de oostkust regeld met kortingen). En s’avonds hebben we met zn 3en gegeten in een Irish pub.

Dag 28: Woensdag 30 maart 2011
(Sydney)

S’morgens ben ik weer bij PeterPan geweest en heb een plan uitgestippeld voor de komende 3 week. Het is geen begeleide reis, maar de data’s, busreis, activiteiten en hostels zijn gepland. Scheelt me veel uitzoekwerk en op deze manier kan ik veel zien en doen en tevens kortingen krijgen op de activiteiten. S’middags ben ik in mn eentje de tourist wezen uithagen en ben wezen kijken bij:
De Rocks (oude gedeelte van Sydney), Harbour Bridge (mega brug) en Opara House (terwijl het regende.) Vervolgens ben ik terug gelopen richting het hostel via de Botanic Garden. En wat was dit mooi zeg – een groot park midden in het centrum. Toen ik er doorheen liep hoorde ik opeens heel veel rare geluiden/gepiep….vleermuizen, honderden. Echt raar om die zomaar te zien rondvliegen midden in een park in een grote stad. Vervolgens verder gelopen langs via de Sydney Tower en door hyde-park (Bomen groeien over het parkpad heen).
S’avonds heb ik weer gezellig gegeten met Maria.

Dag 29: Donderdag 31 maart 2011
(Sydney, Blue Mountains)

Vandaag ben ik naar de Blue Mountains geweest. Ik moest om 07.40 paraat staan en zou dan samen met een groep anderen met een busje de trip maken. Er waren echter maar 4 andere mensen (en de gids), dus was een mooi klein groepje. Na 1,5 uur rijden kwamen we aan in de Blue Mountains. Het is een soort Grand Canyon bos waar we een wandeling gemaakt hebben van 3,5 uur. Vervolgens zijn we nog op een andere plek wezen kijken, maar viel wienig te zien, omdat het begon te regen en bewolkt was. Rond 18uur waren we terug en ben ik gelijk gaan eten, wederom weer in dezelfde pub.
Toen ik terug kwam in het hostel raakte ik aan de praat met een Nederlandse meid (Sunita). Ze gaat ook de oostkust doen en het ook bij PeterPan boeken, echter een paar dagen achter mij aan.

Dag 30: Vrijdag 01 maart 2011
(Sydney)

S’morgens ben ik mn Engelse cv wezen maken, omdat ik me wou inschrijven bij een soort van uitzendbureau (voor als ik de laatste maand in Cairns ben). Maar heb het uiteindelijk niet gedaan, omdat ze best veel geld ervoor vroegen en het ook op een andere manier moet kunnen denk ik.
S’middags ben ik naar Bondi Beach geweest – dit is het strand dat vaak gebruikt wordt voor tv/film opnames. Het eerst uur was het bewolkt, maar vervolgens brak opeens de zon door en heb ik lekker liggen zonnebaden.

Dag 31: Zaterdag 02 maart 2011
(Sydney -> Spot-X)

Overdag ben ik naar Manly Beach geweest met een ferry. Alleen het weer was slecht en het regende. Verder was het gewoon een strand en niet veel bijzonders. Echter het uitzicht vanuit de ferry was wel erg mooi, want je kon de brug en de Opara House goed zien.
S’avond heb ik gekookt met Sunita en om 23 uur moest ik alweer de bus in om richting mn volgense plaats van bestemming te gaan: Sport-X 8 uur s’nachts met de bus.

Dag 32: Zondag 03 maart 2011
Spot-X)

Om 06 uur kwam de bus aan en werd ik (samen met een andere mensen uit de bus) opgehaald door een busje van Spot-X. Onderweg naar Sport-X zagen we een kangeroo langs de weg staan te grazen. Spot-X is een leuke plek waar het draait om surfen. Ik logeerde in een 4-persoons kabin op een soort van camping. Om 07 uur kregen we ontbijt en om 08 uur was de (2 uur durende) surfles al. Heerlijk surfen! Niet dat ik een pro was, maar ging met zeker niet slecht af, heb zelfs een paar golven gepakt :). S’middags heb ik met Madelien (Meid uit Zwitserland) op het strand gelegen om een beetje te bakken en al wandelend gezocht naar walibi’s /kangeroo’s - maar niks gezien. Verder lekker gerelaxt. Al het eten was inclusief en super goed verzorgd.

Dag 33: Maandag 04 maart 2011
(Spot-X -> Bayron Bay)

Vanmorgen om 08.30 was mn 2e surf les (van 2 uur). Omdat het gister best goed ging, ging ik gelijk mee naar het diepere water met de jongens die al wel 9 lessen hadden gehad. In het begin ging het aardig goed en heb ik een paar goeie golven gepakt, maar door al het terug peddelen naar het diepe water waren mn armen op een gegeven moment zo moe dat ik amper nog vooruit kwam. Dus ja dan is 2 uur best lang, maar bleef echt super gaaf. S’middags heb ik met Madelien en een andere Zwitserse meid een kayak meegenomen en zijn we een stuk gaan kayaken door de creek/rivier.
Om 17 uur moest ik verder met de bus richten mn volgende plaats van bestemming: Bayron Bay. Een maal hier aangekomen was ik aardig moe en ben lekker gaan slapen

Dag 34: Dinsdag 05 maart 2011
(Bayron Bay)

Toen ik s’morgens wakker werd en door de gang liep, liep ik opeens Sunita tegen het lijf (de Nl’se meid waar ik in Sydney wat mee optrok). Ik wist dat ze bijna dezelfde route als ik had, maar dacht dat ze achter mij aan reisde. Maar omdat zij Spot-X had overgeslagen lagen we nu op hetzelfde schema. Erg leuk, want we reizen de komende 3 week veel samen. Ook Madelien kwam s’middags aan (reis een deel het zelfde als ons), dus zijn we samen naar het strand gegaan en hebben een wandeling gemakt naar het meest noordelijke puntje van Australië en de lighthouse. Helaas kan je alleen wel merken dat het regenseizoen gaat beginnen, want ondanks dat het verder mooi weer is en warm, regent het wel telkens. Maar geen probeen, want als we eenmaal boven Brisbane (halverwege oostkust) uitkomen, gaan we het mooie weer weer tegemoet richting de 28 graden en droog. Daarbij komt dat ik het wel erg fijn vind dat ik de komende 3 week met deze 2 meiden kan optrekken, want mis mn vrienden en vriendinnen wel heel erg om me heem – het is zo stil!
Ik heb niet de hele trip hetzelfde als hun, dus kan mn eigen ding doen, maar ook veel samen met hun- leuk dus :)

• 06 April 2011 - 11:30

Dick:

super leuk om te lezen murel!!
    ik ben heeel blij dat je toch die kant op bent gegaan en dat je het naar je zin hebt!!
    veel plezier nog en tot weer in nl!!
    groeten Dick

• 08 April 2011 - 08:58

Elly Peters:

Hey Murel, eindelijk een reactie van mij. Heb al je reisverslagen gelezen hoor!. Jeetje wat geweldig actief ben jij zeg; je benut de tijd goed dus. Leuke dingen allemaal zeg! En ook fijn dat je nu met deze twee meiden een eind kan reizen. Lijkt me toch gezelliger dan steeds met andere mensen.
    Hartstikke leuk ook om de foto''s te zien.
    Volgens mij vind je het zo leuk dat je weer een sprongetje terug in de tijd hebt gemaakt (van 31 maart naar 1 maart) ;)
    Heel veel plezier meid. Enjoy your time down under!!!!
    Groetjessssss

• 09 April 2011 - 15:11

Sebastiaan:

Toch leuk dat ik je gezelschap hou in Sydney he... dacht dat je dat wel gezellig vond :P
    Kun je in ieder geval genoeg aan me denken haha

• 11 April 2011 - 10:29

Monique:

Hey Mur!!

Ja even bijkletsen met de meiden hier zit er niet bij maar nog even en dan kan je alles aan ons kwijt hier in holland!!

Je hebt een leuke nieuwe bikini gescoord!!! zag ik op de foto!!!! ik had het al gelezen maar nog niet gezien. Geslaagde koop!

Heb het idee dat je bent afgevallen! het is vast positief voor je maar pas je wel een beetje op jezelf!

Super het operahouse. Wow!

Veel plezier met de trip omhoog naar het MOOIE weer.
    Regen hebben we hier in Holland ook genoeg dus dat mag je achter je laten.

Heel veel liefs,

Mo

• 13 April 2011 - 19:46

Ester:

Had ik al gezegd dat ik jaloers op jou was...?

Haha!

Veel plezier schat!

• 18 April 2011 - 20:06

Big Brother:

Zussie,

ik ben jaloers !!!
    Geniet, geniet en geniet ook voor mij.
    Echt leuk wat je allemaal doet, beleefd en ziet.

Hier is alles nog precies hetzelfde, niks verandert !!!

Tot snel,

groetjes Jeroen