Pffff....wat een to-do-list - Reisverslag uit Groningen, Nederland van Murel - WaarBenJij.nu Pffff....wat een to-do-list - Reisverslag uit Groningen, Nederland van Murel - WaarBenJij.nu

Pffff....wat een to-do-list

Door: muresmit

Blijf op de hoogte en volg Murel

02 Maart 2011 | Nederland, Groningen

Tjonge jonge jonge...wat heb je een boel te doen en te regelen zeg als je weg gaat naar het buitenland. Helemaal omdat mn huissie onderverhuurd is en mn beessies bij vriendinnen logeren. Al met al van alles te regelen dus. En mij kennende komt alles wel af, maar is de stress factor vandaag wel erg hoog en ben ik een beetje licht ontvlambaar.

Had het maken en invullen van deze site een beetje uitgesteld, omdat dat ook in Nieuw Zeeland nog wel kon. Vervolgens wilde ik iedereen na het activeren van de site een mail sturen en de site bekend maken.
Maar mn lieve vriendinnetjes waren me voor en hadden het voor mij gedaan - niet wetende dat ik al inloggegevens had gekregen van mn provider waar ik mn ticket had geboekt. En daarbij komt dat ik het stiekem toch wel erg leuk vind om de site helemaal zelf te maken. Vandaar dat enkele dingen op de site nu wat anders zijn, maar wees gerust. Gaat er alleen maar voller en makkelijker leesbaar op worden.
Ondanks alles....wel super thanx Monique en Judith. Mn reactie was anders dan verwacht, maar waardeer het idee zeker wel - ja moet wel ff gezegd worden he :)
Nou genoeg getyped, ga mn tas verder inpakken en dan vanavond nog even met mn mannetje genieten van mn laatste avond in GRunn....
Zal in het vliegtuig nog wel even een verhaaltje typen...aangezien ik toch 33 uur onderweg ben. En met het tijdsverschil erbij pas zaterdag ochtend 5 maart om 05.00 uur aankom in Auckland - Nieuw Zeeland

Adioso

• 02 Maart 2011 - 16:32

Judth En Kids:

Have Fun schat! kus Judith x

Voor mijn allerliefste vriendin!

Op weg in de auto naar schiphol hebben Monique en ik je deze website overhandigd als een soort van presentje omdat je voor vier maanden een super trip gaat ondernemen, en omdat we niet wisten wat we je het beste konden meegeven vonden we dit wel een hele leuke oplossing. We hopen dan ook dat je er blij mee bent!....

Schatje, toen je een maand of twee en half terug te horen kreeg dat je contact bij het MJD niet verlengd werd, werd het idee geboren om misschien wel eens te gaan backpacken. Na eens wat rond geneusd te hebben op het internet kwam je er al snel achter, dat als je het zou willen gaan doen, dat je heel snel stappen zou moeten gaan ondernemen ivm visum aanvraag e.d. Toen kwam er ook de twijfel... Wil ik dit eigenlijk wel en is dit allemaal wel wat voor mij!, En was het niet dat je ook nog eens een super leuke jongen tegen het lijf liep tijdens een avondje stappen, met zijn alle voor je verjaardag die de naam Wolf draagt! Met wie het in hele korte tijd heel goed klikt!, waardoor je toch ging twijfelen over de duur van je verblijf daar ( zo logische ). Hadden we het er in het begin eerst nog over dat ik misschien nog wel voor twee weken in de zomervakantie over zou komen naar Australie of Bali, maar omdat de zes maanden vier maanden werden was het voor mij geen optie meer, En hoe fijn is het ook niet als Wolf wel jou kant op kan komen! Ik en ongetwijfeld meerdere mensen die waren vol van je keuze en moedigde je dan ook aan alle kanten aan om het hoe dan ook te gaan doen, want het is de kans van je leven ( wat ik nog steeds vind ). En zie nu, het is rond... De kogel is na veel wikken en wegen door de kerk en je bent er voor gegaan. Kwam er nog wel even het opstakel van oeps, wie gaat er voor de dieren zorgen waarop ik gelijk zei, Gizmo kan wel bij ons komen alleen de poezen dat gaat niet lukken met Arlind ( allergie ), en ook daar is nog wel de enige momenten van stress om geweest maar ook dat is opgelost door je lieve buurvrouw Anne die voor de poesjes wilt gaan zorgen. Vele dagen stonden in het teken van je backpacken dat je er zelf soms moe van werd en zei, nu even geen gepraat meer daarover, er is meer dan alleen maar dat .

Ja Murel en nu komen de dagen steeds dichterbij en weet je niet dat Monique en ik in het geheim voor je bezig zijn gegaan om deze website voor je al enige vorm te geven. Ook hebben we al jou dierbaren gevraagt om hier een persoonlijk stukje voor jou te plaatsen, zodat je in tijden van enige heimwee even onze woorden terug kan lezen. ( Ook al zullen we op zijn tijd msnen, cammen en evt bellen )

Lieverd, Maak er iets moois van om nooit te vergeten, ga naar jezelf op zoek in die mooie verre landen, eerst Nieuw Zeeland, dan Australie & als laatste het mooie Bali, waar je als het goed is nog twee weken met je vriendje Wolf zult verblijven , Geniet ervan .... en laat alles over je heen komen alsof het de laatste dag is. En vergeet vooral niet om ons zo op zijn tijd op de hoogte te houden met mooie verhalen die je hier dus kan plaatsen, en maak zoveel mogelijk foto's want dan heb je tastbare dingen voor later.

Ik zeg je eerlijk, ik zal je missen niet een beetje maar Super Super Super Veel!, ook de kids zullen je missen. Maar één troost, we hebben een deeltje van je bij ons en dat is Gizmo en we zullen goed voor haar zorgen( heb al een kennel in de schuur voor d'r gemaakt waar ze vier maand in kan verblijven hi hi ) Grapje!! Nee schat maak je maar geen zorgen, zal echt lief voor d'r zijn. Maar het is maar voor vier maanden en voor we het weten ben je weer terug in het koude NL en zullen we lachen om al je verhalen die je daar heb meegemaakt. Kijk d'r nu al naar uit. De vrijdag & Zaterdag voor je weg ging hebben we nog twee super gezellige dagen gehad, en Wolf was ook vrij ( gezellig ) dus was het leuk om nog even met zijn alle bij elkaar te zijn.

Pop, ik kan zo nog uren doorgaan maar dat ga ik niet doen. Wens je gewoon een super grandioze reis toe, en dat je heel veel leuke dingen mag meemaken en veel nieuwe mensen mag leren kennen die je leven nog meer zullen verrijken. Dit is je zo gegund!, en je zult nog sterker dan je al was terug komen want leerzaam zal het zeker zijn. En oja maak je verder over Wolf maar geen zorgen,
    I keep in toutch with him!

Ps... en als er iets is, day and night kan je me contacten. you know!

Murel....Ik hou van je, I love you,

Je bent het beste & liefste vriendinnetje van de wereld!

Tot snel, Dikke kus van ons....

Judith, Reduan & Arlind xxx

• 02 Maart 2011 - 18:48

Monique Bruins:

Monique Bruins, 21 februari 2011
    Nederland , Emmen -2°

Nog een week

Hoi Murel,

Jeetje over een dikke week is het al zo ver!
    Je reis naar de andere kant van de wereld. Wow. Jij bent één van de gelukkigen die dat mooie wereld deel mag en gaat bezoeken. Na een zware overweging heb je er voor gekozen deze reis te gaan maken. Wat je zal je er van groeien, als persoon.
    Dit gaat je zoveel nieuwe spannende, leuke, mooie, lieve en soms vast droevige momenten opleveren. Van zo'n reis als deze dromen velen en jij? Jij gaat het gewoon doen! De keuze is niet gemakkelijk geweest en het vertrek op de dag zelf, laten je emoties dat nog even dubbel en dwars weten! Maar dat geeft niet. Jij gaat een mooie reis beleven. Backpacken of toch gewoon een zeer luxe vakantie. Hard werken of en veel zonnen. Het kan en het mag allemaal. Het is jou feestje. Vier maanden lang jij en jij alleen maakt dit mee.
    Deze website zorgt ervoor dat je dit met vele mensen mag delen. Want wij willen graag door jou persoonlijk op de hoogte gehouden worden van al jou belevenisen.

En die belevenisen beginnen met een autorit naar Schiphol. Onderweg neem je nog een vriendin mee, die het maar wat moeilijk vind je gedag te zwaaien. En uit eindelijk op schiphol, laten ook jou ouders en ik je zien dat we het moeilijk vinden je los te laten. Maar weet goed lieve Murel, we gunnen je dit.
    Dan volgt de zware vliegtocht. Maak het je gemakkelijk door de dingen die je mee maakt op te schrijven of te typen. Maak aantekeningen van de dingen waar je om kon lachen! zodat je hier aan terug kan denken wanneer de zware tocht je tot híer zit.
    Maar dan eindelijk stap jij uit in het mooie New Zeeland. En dan begint een reis die niemand anders kan invullen dan jij.

Jij mag in dat mooie land of eigenlijk landen op zoek naar kunst, cultuur, mensen en nog veel meer maar misschien nog wel het meest op zoek naar de ware jij. En daar kom je achter, want jij bent een sterk persoon ondanks dat je het soms moeilijk vind om te kiezen. Jij hebt deze keuze gemaakt en staat er 100% achter.

Al je familie en vrienden ook.
    Hierbij wil ik je laten weten dat enorm trots op je ben. Een beetje jaloers op je ben.
    Maar het meest blij voor je ben dat jij deze expeditie met jezelf aan gaat.
    Petje af!
    Lieve Murel, ik ga je missen, maar weet dat de tijd snel gaat en je weer snel terug in Nederland zult zijn.
    Je weet dat je altijd bij me terecht kan. Ook met, wat is het? 9 uur tijds verschil.

Deze website is nu voor jou. Veel plezier met de verhalen die wij er voor je opgezet hebben en succes met het schrijven van jou eerste reisverslag!!! maak er wat moois van.

Onthoud nog 1 ding, ik ben een visueel ingesteld persoon dus foto's en filmpjes werken het beste. (dus ook die mooie mannen op een kiekje zetten, waar jij nu toch van af moet blijven. That's for youre friend, back in the Nederlands. haha)

Heel veel liefs,

Monique

• 02 Maart 2011 - 18:49

Arlind Kurtaj:

Arlind Kurtaj, 23 februari 2011
    Nederland , Marknesse 3°

murel op vakantie

hoi murel

ik zal je missen. ik hoop dat je mooie foto's zal maken en natuurlijk dat je er van zal gaan genieten. en ik zal goed voor gizmo zorgen.

dikke kus en knuffel van arlind.

xxx

• 02 Maart 2011 - 18:50

Wolf Mollinger:

Wolf, 24 februari 2011
    Nederland , Groningen 1°

Mijn schatje naar Australie..

Hey lieverd, Ik hoop dat je reis mooier is dan je ooit zou durven denken en dat je veel plezier zult hebben daar!! Ik zal je verschrikkelijk missen! love you x

oh ja pas op voor vliegende krokodillen..

• 02 Maart 2011 - 18:51

Nine:

Nine, 27 februari 2011
    Nederland , Groningen 7°

Mur naar Australie

Lieve Murel/Tokkie,

Eindelijk! Murel gaat op reis. Ik ben hartstikke trost op je! Best spannend om alleen weg te gaan natuurlijk! Gelukkig ben je lekker spontaan en maak je vast snel nieuwe vrienden Maar,huh, wel weer terugkomen hè?!

Ik denk dat het erg goed is om eens wat verder te kijken dan Europa! En in Australië is alles goed geregeld wat betreft reizigers cq. backpackers. Je zal er vast veel plezier beleven en hele mooie dingen zien. Ga je nog duiken in Cairns? Erg mooi, zeggen ze. Ik hoop dat ik de kans krijg om even langs te komen..... We proberen wel contact te houden.

Geniet er lekker van; voel je niet verplicht om wat van je te laten horen, want het gaat om jouw en je moet de tijd nemen om te genieten. Ik ga er gewoon vanuit dat geen bericht, goed bericht is oké?

Lieverd, zoals ik zei, ik ben trots op je en vind je een top-meid. Ik ben nu al erg benieuwd naar je verhalen en impressies. Dus graag verhalen (+ FOTO'S) plaatsen. Erg belangrijk .

Heel veel liefs van Nine

• 02 Maart 2011 - 18:51

Yvonne Smith:

Yvonne Smith, 27 februari 2011
    Nederland , Lelystad 6°

Goede reis

Hallo beste Murel,

Meisje ik heb bewondering voor je om deze reis te ondernemen ik wens je een ontzettend fijne tijd geniet er van met volle teugen. De voorbereiding heeft lang geduurd maar je weet, als het eenmaal zover is en je begint aan het avontuur dan vliegen de dagen voorbij. Dus geniet van elk uur een leg het zoveel mogelijk vast op beeld.
    De vliegreis is al een hele onderneming hoorde ik. Eerst naar Londen en daarna, na even een rustpauze door naar nieuw zeeland.

Wel Murel heel veel plezier hou je haaks en ik hoor via Judith hoe het met je gaat en anders via deze site lees ik je reisverslagen.
    Dus nogmaals doe voorzichtig en namens Jeffrey, mij zelf en mijn man Paul heeeeel veel plezier en een goede reis.

kus Yvonne

• 02 Maart 2011 - 18:54

De Buuf Anne:

De buuf, 27 februari 2011
    Nederland , Groningen 5°

6 maand de buurvrouw moeten missen

Lieve Murel,

Door je lieve hond Gizmo en natuurlijk onze hond Biko heb ik je leren kennen. Het ging eerst met een hallo en daarna kwamen al gauw de rondjes samen lopen Het was meer dan alleen rondjes lopen, we bespraken dingen samen en we pasten op elkaarS dieren indien nodig.

Toen kwam je voor je verjaardag op het idee om te gaan backpacken, dit kwam na aanleiding van een etentje met vriendinnen/collega's. Je zou straks niet meer bij het MJD werken en je wou je tijd niet in huis voldoen Australië was een mooi land om naar toe te gaan. Mja toen leerde je Wolf(je) kennen en toen begon je een beetje te twijfelen want wat jullie hebben is goed en vertrouwd. Maar je twijfels had je al gauw overboort gegooid en je had besloten dat je wel gaat alleen dan 4 maand in plaats van de 6 maanden die je in gedachte had.

Toen kwam het volgende probleem wat doe ik met mijn huis. Stel het word verhuurd maar ze willen de dieren niet. Judith had al gezegd dat ze voor Gizmo wou zorgen.. mja je had Pudy en Lola nog.. Toen belde je mij op.. Oooh buuf ik zit met een probleem en hoop dat jullie me kunnen helpen. Je vroeg of wij zorg wouden geven aan jou lieve katten en uiteraard was dat een ja.. Er viel een last van je schouders

Om het verhaal niet nog langer te maken ga ik het volgende tegen je zeggen. Lieve buuf ik wens jou een fantastische reis toe! Ik ga uiteraard deze pagina volgen om te kijken wat je allemaal beleefd. En we gaan op welke wijze dan ook nog contacten met elkaar
    Heel veel succes aan de andere kant van de wereld en geniet er van want dat heb je zeker verdiend!!

Hele dikke knuffel en kus
    Je buurvrouw Anne

• 02 Maart 2011 - 18:55

Ester:

Ester, 27 februari 2011
    Nederland , Nederland 5°

Murel

Ik snap er niets van.... dan maar zo.

Je gaat het zooooooooooooooooooooooooooooooo onwijs leuk hebben daar!! Ik ben errug jaloers op jou wat jij allemaal gaat meemaken en zien van de wereld!! Super gaaf!!
    ...maar ik ga je wel missen...
    Veel plezier Murel! Ik wacht met spanning je reisverslagen af..!!
    Knuf Ester

• 02 Maart 2011 - 18:55

Lieneke:

Lieneke, 27 februari 2011
    Nederland , Groningen 5°

Veel plezier Ranger!

Hallo Murel,

Allereerst wens ik je heel veel avontuur-plezier toe tijdens je trip!
    Ik vind het heel stoer dat jij je biezen voor een tijdje pakt en op de bonnefooi gaat naar Australië.
    Op naar zon, zee, natuur en wilde dieren. Ik geef jou een hele dikke knuf!!!!! Ik ga je misse!!!!! Lieneke

• 02 Maart 2011 - 18:56

Feia En Ypie Smit:

....Feia en Ypie, 28 februari 2011

Murels grote reis

Lieve Murel

Op het moment dat je dit leest ben je denk ik al in Nieuw Zeeland ????
    Judith en Monique hebben deze Website voor jouw gemaakt wat een geweldige verrassing voor je zal zijn.
    Je gaat iets doen wat je moeder lang
    geleden graag zou hebben gedaan, alleen
    toen waren er wat minder mogelijkheden om zoiets te ondernemen.
    We hopen dat het een geweldige reis gaat worden voor jouw en dat je snel kennis maakt met medereizigers om door
    Nieuw Zeeland en Australie te trekken en daarna nog even tot rust te komen op Bali.
    Met tranen in de ogen nemen we afscheid van jouw op Schiphol, maar rijden met heel veel plezier 30 juni naar Schiphol om je weer op te halen.
    Speciaal voor jouw hebben we Skype geinstalleerd om te contacten gedurende jouw SUPERREIS.
    Dikke kus van je Pa en Ma and have
    a good time in the other side of the world.

Feia en Ypie

• 02 Maart 2011 - 18:57

Melle En Gretha Vos:

Melle en Gretha, 1 maart 2011
    Nederland , Hoogezand 3°

Heel veel succes

Lieve Muriel,

Wij wensen je heel succes en plezier op je reis. We zullen je blijven volgen en zo nu en dan contact zoeken.
    Pas goed op jezelf en kom gezond terug

Medlle en Gretha Vos.-

• 02 Maart 2011 - 18:58

Richard Oosterloo:

Richard Oosterloo, 1 maart 2011
    Nederland , groningen 3°

De besteming is mooi maar het is de reis die het..

Jaja,

Daar ga je dan naar de andere kant van de wereld. Wat een avontuur echt RESPECT met hoofdletters. Ik wens je een hele goeie tijd.
    Ik wens je een hele een goei tijd en natuurlijk veel gezondheid. ga je zeker volgen via deze site dus neem aan dat je em een beetje update houd.
    Oke Smitje take care.....wish you all the best.
    Het is niet de besteming maar de reis die het interesant maakt put your face in the sun and have some fun.
    See ya

• 02 Maart 2011 - 18:59

Reduan Kurtaj:

Reduan Kurtaj, 1 maart 2011
    Nederland , Marknesse 6°

voor vier maanden holiday

Lieve Murel,

Ik weet niet zo goed wat ik je moet schrijven, maar wil toch iets voor je achterlaten. Ik hoop dat je een hele fijne vakantie gaat hebben. Dat je veel mooi dingen gaat zien, en veel leuke dingen zult beleven. Zal de bezoekjes met mama naar jou toe deze vier maanden wel missen, maar als je terug bent zullen we het dubbel en dik inhalen . Verders hoop ik dat je voorzichtig doet, en oppassen met de jonge mannen daar, want ik vind Wolf wel een toffe gast !

Heel veel lieve groetjes van Reduan,
    dikke kus x.

Tot snel!

• 02 Maart 2011 - 18:59

Piet IJzerman:

Piet IJzerman, 1 maart 2011
    Nederland , Peize 5°

goede reis

Beste Murel,

Geweldig avontuur! Geniet ervan!

Eenmaal in Auckland en als je tijd hebt is een bezoekje aan de haven met de zeilboten - bij het centrum - aan te bevelen. In de haven is de visafslag en daar is een restaurant aan verbonden...simpel maar met geweldige visgerechten!!!!

We wensen je een heel fijne reis!

Cock en Piet.

• 02 Maart 2011 - 19:00

Fam Bruins:

2 maart 2011
    Nederland , winschoten 7°

vertrouwen

Lieve Murel,

Jij gaat de belevenis van je leven maken. Ga genieten van alles wat je in je opneemt zodat je dat later altijd terug kunt halen Als perwoon zal je dat waarschijnlijk goed afgaan met jouw innemende mentaliteit
    contacten maken zal je best goed afgaan
    Mijn motto: geniet maar vertrouw alleen jezelf

Marten en Zwany bruins

p.s. als er "lekkere" wijnen zijn die geimpopteerd willen worden mag je ook doorgeven en natuurlijk je bevindingen

• 02 Maart 2011 - 19:01

Chris Smit:

Chris, 2 maart 2011

Even ondersteboven zijn

Het is bijna zover,

morgennacht zal je vertrekken naar Schiphol om 's ochtends vroeg met een lange vlucht naar Australië te gaan.

De andere kant van de wereld. De onderkant. Je moet er maar niet teveel over nadenken anders zou je zomaar de gedachte kunnen krijgen dat je van de wereldbol af zou kunnen vallen.

Gelukkig is niets minder waar en blijf je wel plakken. Ik ga d'r vanuit dat je veel plezier gaat hebben en vele mooie dingen gaat zien en meemaken. Hopelijk kan je ons een beetje up to date houden vanaf daarzo!

Heel heel heel veel plezier toegewenst en ik hoop over ca. een half jaartje een zus terug te krijgen die veel meer van de wereld weet dan daarvoor

Cheers,
    Chris

• 02 Maart 2011 - 19:02

Mariska Vos:

Mariska Vos, 2 maart 2011

Topper

Hey Murel

Over een paar uur stap je in het vliegtuig voor je lange reis naar Australie.
    Meid je moet eens weten hoe erg ik je dit gun, maar weet ook dat ik je erg ga missen.
    Je laat hier je ouders,broers,familie,vriendinnen en vrienden en natuurlijk je vriendje achter om op ondekkingsreis te gaan en veel ervaringen op te gaan doen.
    De komende vier maanden hoef je alleen maar met jezelf bezig te zijn , wat ook absoluut even heerlijk is.
    Ga lekker genieten van de zon en doe je best om mij in te halen!!
    Ik hoop dat je vakantie op Bali gaat zoals je het liefst zou willen, want dan weet ik dat jij de gelukkigste vrouw ter wereld zult zijn.

Als je iedereen een beetje begint te missen lees je al deze verhalen nog maar eens een keer weer en weet je dat er mensen zijn die veel om je geven.
    Weet schat dat ik er altijd voor je zou en als het echt moet ik absoluut je kant op ga komen.

Voor nu wil ik dat je gaat genieten en ons hopelijk een beetje op de hoogte kan houden.

Ik vindt het jammer dat ik je niet uit kan zwaaien, maar op deze manier ga ik nu afscheid van je nemen.
    Een hele dikke knuffel en natuurlijk ook van mijn kleine meid.
    We zien elkaar over vier maand weer en met een brede glimlach.

Groetjes Mariska

• 04 Maart 2011 - 18:31

Judith:

Hey pop,

Krijg nu net een paar min terug ( 19.13 Uhr NL tijd ) een smsje van je dat je veilig bent aangekomen, en dat je lekker gaat slapen!, Blij te horen dat je goed bent aangekomen op je eerste bestemmingsplek! Toen ik het smsje las, en je me liet weten dat je rond de klok van 12 a 13 Uhr zaterdag middag ff achter internet zal zitten dacht ik van oke tof... Dan zorg ik dat ik thuis ben ha ha.. Is het niet dat het dan hier gewoon nacht is, dus ik zeker wel thuis zal zijn ;), mits je ons tijdstip bedoeld natuurlijk, maar dan is het bij jou nacht dus ga ik daar maar niet vanuit!
    Nou ik wacht je belletje af, en dan zullen we ff lekker bij kletsen via de msn.

Dikke kus voor jou xxx Judith xxx

• 04 Maart 2011 - 20:02

Ester:

Veilig aangekomen lees ik net bij Judith's berichtje?!!!! Dat is goed om te weten!!
    Wat toch spannend allemaal...ik leef echt helemaal met je mee!!!
    Maar ik las bij het kopje 'reis' dat je gelukkig alweer terug bent op 29 maart ;) haha! Iets verkeerd gegaan denk et al die drukte in de laatste uurtjes!!

Have fun sweetieieieie!!! :)

Dikke kus Ester

• 23 Oktober 2014 - 15:44

Sisca Boonstra:

Hoi Monique
    Hoe is het daar, ik krijg nu weinig mee van jou reis want Kim zie ik ook niet meer.
    De laatste berichten van Amber waren; ze heeft een farm gevonden met polopaarden.
    Ze vind het erg leuk.
    Maar meer kwam er niet. Erg leuk polopaarden hopelijk mag je er op rijden terzijnertijd.

Nou de groetjes en tot horens.